top of page
Manuela-web-2.jpg

 MIJN VERHAAL

Een workshopruimte hebben en bak- en kookworkshops geven, was nog een droom van mij. Na mijn avontuur bij Heel Holland Bakt 2016 heb ik besloten om van deze droom werkelijkheid te maken.

Mijn vader Jos van der Heijden was bakker. Niet omdat zijn vader Harry van der Heijden, mijn opa, een opvolger nodig had. Zijn broer Ad nam de bakkerij in Oud Gastel al over. Mijn vader is bakker geworden omdat hij de gedrevenheid en de passie voor het bakkersvak had. Hij was, net als zijn vader, een trotse bakker, met liefde voor het ambacht. Het bakken is ons met de paplepel ingebracht. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds mijn vader geen bakkerij meer had, ben ik zelf thuis gaan bakken.

Ik vind het zelf belangrijk, dat ik weet wat ik eet.  Door het zelf te maken weet je precies wat erin gaat. Je kiest voor de beste kwaliteit en de lekkerste grondstoffen.

Helaas kunnen we op dit moment geen workshops verzorgen door het Corona-virus. Zodra het weer veilig is, zullen er weer workshops gepland worden.

Van niemand minder dan Hidde de Brabander heb ik geleerd hoe je nougat moet maken.

Ik maak de nougat volgens zijn basisrecepten. Inmiddels heb ik naam gemaakt met mijn huisgemaakte nougat en heb een aantal vaste klanten hiervoor. De nougat wordt vanaf nu ook via de webshop verkocht. De nougat kan worden verpakt en zelfs verstuurd worden in een brievenbuspakje.

 

Super leuk cadeautje toch!

bottom of page