

Manuela van der Heijden
Een workshopruimte hebben en bak- en kookworkshops geven, was nog een droom van mij. Na mijn avontuur bij Heel Holland Bakt 2016 heb ik besloten om van deze droom werkelijkheid te maken.
​
Mijn vader Jos van der Heijden was bakker. Niet omdat zijn vader Harry van der Heijden, mijn opa, een opvolger nodig had. Zijn broer Ad nam de bakkerij in Oud Gastel al over. Mijn vader is bakker geworden om dat hij de gedrevenheid en de passie voor het bakkersvak had. Hij was, net als zijn vader, een trotse bakker, met liefde voor het ambacht. Het bakken is ons met de paplepel ingebracht. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds mijn vader geen bakkerij meer had, ben ik zelf thuis gaan bakken.
​
Zelf vind ik het belangrijk, dat ik weet wat ik eet. Door het zelf te maken weet je precies wat erin gaat. Je kiest voor de beste kwaliteit en de lekkerste grondstoffen. Dat leer ik je ook in de workshops.
​
Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een sociale bakkerij, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle, leerzame en gezellige dagbesteding hebben. We maken in onze bakkerij onder andere de traktaties voor de Gemeente Roosendaal.


